снимка: Gage Skidmore, УикипедияКандидатът за президентската номинация на американската Демократическа партия Джо

...
снимка: Gage Skidmore, УикипедияКандидатът за президентската номинация на американската Демократическа партия Джо
Коментари Харесай

Джо Байдън призова всички американци да носят маски, когато са навън

снимка: Gage Skidmore, Уикипедия

Кандидатът за президентската номинация на американската Демократическа партия  Джо Байдън прикани за носене на маски от всички американци, когато са на открито в идните три месеца минимум,  предаде ДПА.
" Всеки американец би трябвало да носи маска, когато е на открито в идните три месеца минимум . Нека да установим народен мандат за носене на маски неотложно и ще спасим човешки животи ",  допълни той.

Според Байдън, мярката ще избави над 40 000 живота в идните три месеца . Той напомни, че в Съединени американски щати към този момент са умряли от затруднения от болест с ковид над 165 000 души.

Същевременно администрацията на Доналд Тръмп сподели, че в случай че пробна ваксина против новия ковид се покаже ефикасна при тестванията, то тя ще бъде раздадена гратис на американците, съобщи Франс прес.

Вашингтон влага над 10 милиарда $ в 6 плана за ваксини и подписа контракти, г арантиращи доставката на стотици милиони дози, в случай че клиничните проучвания дадат резултати и доведат до позволение от американската организация по медикаментите.

Самите дози от имунизацията ще бъдат платени от американското държавно управление.  Лекарите или клиниките, които ще инжектират имунизацията, ще получават възнаграждение, само че то ще бъде значително поето от частни застрахователи и от стратегиите за публично опазване на здравето като Медикеър, включително и за хората без застраховка, съобщи Пол Манго, който е почитан представител на министерството на опазването на здравето.

Той сподели,  че здравните управляващи са на път за доставката на стотици милиони дози ваксина до януари следващата година.

 

Българска телеграфна агенция

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР